Loading
dji_0775_cmyk_72

Yolumuza ışık tutan kurucumuz Tuncay Ekin’i vefatının 3. yılında saygı özlem ve minnetle anıyoruz..


KURUCUMUZ TUNCAY EKİN’İN YAŞAM ÖYKÜSÜ

Kurucumuz Tuncay Ekin Beyefendi 1948 Yılında Çanakkale’nin Biga ilçesinde Esnaf bir babanın ilk oğlu olarak dünyaya geldi. Liseyi Biga’da okudu. Lise hayatı boyunca Babasının dükkanında çalışarak hayat deneyimlerini küçük yaşta öğrendi. Üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesinde okudu ve Makine Yüksek mühendisi olarak 1972 yılında mezun oldu. Philips gibi özel firmalarda ve Sümerbank gibi devlet fabrikalarında Makine Mühendisi olarak çalıştı. Deneyimlerini ülkesinin faydasına aktarmak amacıyla 1983 yılında kendi firması Ekinler Elektroniği kurdu. İlk kuruluş yılları oldukça zorlu geçti tek makine ve tek usta ile kurduğu küçük atölyesinde sabahın ilk ışıklarına kadar çalışıyordu.
Teknik alandaki öngörüsü ile daima ilerici yenilikçi ürünler üretti ve yardımcı sanayi olarak Ülkemizin belli başlı firmaları Philips/Arçelik/Beko/Profilo/Vestel gibi firmalara destek verdi.
İnsani anlamda Hoşgörülü, İyiliksever, Demokrat, Halkçı bir insandı. İşletmesinde birçok mühendis yetiştirdi, onlara fikir verdi, vizyon geliştirdi.
1975 yılında evlendi ve iki evlat sahibi oldu. Ailesine çok bağlıydı. Çalışanlarını ve ailesini daima korudu ve kolladı.
Ekinler Endüstri ürün çeşitliliğini arttırarak ve kapsama alanını genişleterek yurt dışına açıldı. Firma ismi Ekinler Endüstri olarak değişti. Yeni faaliyet alanları yaratarak firmanın kurumsallaşmasına gayret etti.
Her daim çağa ve yeni önerilere açık olarak firmayı ikinci nesle bırakarak gençlere danışmanlık yaptı.
2021 yılında ani rahatsızlığı ve uzun hastalık sürecinden sonra17 Eylül 2021’de hayata gözlerini yumdu. Kendisine söz verdiğimiz üzere İdeallerine hep sadık kalarak eseri olan Ekinler Endüstri’yi nesilden nesle aktarmak için tüm gücümüzle çalışacağız.

paylaş