Loading
DJI_0775

40. YIL MESAJI 

 

18 Ekim 1983 tarihinde Tuncay Ekin’in girişimleri ve Nermin Ekin’in destekleri ile kurulmuş Ekinler Endüstri A.Ş. ‘nin bugün tescil ediliş itibariyle 40. Yılını kutluyoruz.  

 

Kısaca Ekinler Endüstri’nin tarihine bakarsak, 18 Ekim 1983 yılında 35 Yaşında genç bir İTÜ Makine mühendisi olan Tuncay EKİN, pazar öngörüsü ve ticari risk alarak atılım yapması, Eşi  Behiye Nermin Ekin’in maddi manevi katkısı ve babasından aldığı 4000 TL yi geri ödemek şartı ile heyecanlı bir maceraya Topkapı’da atılıyor.  Bir tek usta ve bir pres ile terminal basarak, Philips’e satış yapmaya başlıyor. Hedeflerinden en önemlisi daha önce çalışmış olduğu Philips Tüplü tv fabrikasına yurt dışından ithal edilen konnektörleri üretmek oluyor.  Yolculuk 1984-1985 senelerinde Esenlerde bir ofis ve bodrum katındaki bir üretim alanı ile devam ediyor. Plastik Enjeksiyon makine üreticisine borçlanarak yatırım yapıyor ve konnektör üretmeye başlıyor. O dönemde, Tuncay Ekin’nin daveti ile kardeşi Atay EKİN, öğretmenlikten ayrılarak şirket hissedarları arasında yer alıyor. Müşteri ziyaretleri, fatura, muhasebe işlemleri, mühendislik faaliyetlerini neredeyse tek başlarına yürütüyorlar, zamanla ilerledikçe kadro biraz daha genişliyor ve ekip biraz daha büyüyor. Beko’nun Avcılar da yer alan tüplü televizyon fabrikasına çalışmaya başlıyorlar. 1994- 1995 yıllarında şirket kurucu ortağı Nermin ekin 20 yıl Çalışmış olduğu Türk Hava yollarından emekli olarak Ekinler Konnektör bünyesine dahil oluyor.  1995 -1996 yılında İkitelli organize sanayi bölgesinde önceden girdikleri bir kooperatife taşınarak, yeni üretim ve ofis alanına taşınıyorlar. 1998-2000 yıllarına yaklaşırken tüplü televizyon pazarının son bulması ve LED televizyonların pazara girmesi ile Ekinler Konnektör, Beyaz eşya pazarına girerek kendini yenilemeye başlıyor. Firma İsmi Ekinler Elektronik Ltd Şti oluyor. İkitelli / İstanbul üretim tesisinde kalıphane, pres, enjeksiyon ve montaj proseslerinin olduğu bir yapıda beyaz eşya sektörü ile büyüme gerçekleşiyor. 2001 yılında Vestel Elektroniğin ihtiyaçları doğrultusunda Manisa Kenan Evren Sanayi sitesinde kiralık bir tesis ile ilk şube kurulmuş oluyor. Ekinler Elektronik, Kablo gruplama alanında beyaz eşya sektöründe geniş bir yelpazeye hitap ediyor.   2005 yılında Manisa OSB deki yeni işletmesine taşınıyor.  2004-2011 yılları arasında Rusya’da kablo gruplama için bir üretim yapılanması oluşuyor.  Rusya işletmesi Pazar şartlarından ötürü 2011 yılında kapanıyor. Sektörler geliştikçe ve genişledikçe Ekinler Elektronik Ltd. yine kabuk değiştirerek 2013 yılında Ekinler Endüstri ünvanını alıyor. Ekinler Endüstri A.Ş. Beyaz Eşyanın yanında otomotiv kombi alanlarında da faaliyet göstermeye başlıyor.  2013 yılından bu yana sektörel olarak genişlemeye ve gelişmeye çalışıyor. 17 Eylül 2021 yılında kurucumuz Tuncay EKİN 73 yaşında aramızdan ayrıldı. Neredeyse 35 sene hiç durmadan Ekinlerin tüm emek verenlerine fayda sağlamak, milletine ve insanlığa fayda sağlamak bilinci ile hiç durmadan çalıştı ve en önemsediği Vizyonu Ekinlerin gelişmesi, büyümesi olmuştu. Kendisini rahmetle anıyoruz.  

 

Kendisinin bir hayal olarak başlattığı tutkunun bugün 40. yılındayız. 2023 Yılı itibariyle vizyonumuzu daha ileriye koyuyoruz. 2023 senesi itibariyle, otomotiv, beyaz eşya, solar enerji, havacılık , akü   sektörlerinde  sensör teknolojileri, yüksek akım taşıyan bağlantı parçaları ve ara komponentler üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 senesinde gelişim ve değişim sloganı ile kurumsallaşma kapsamında Vizyon, Misyon, Strateji çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Gelecek 10 yılın yol haritasını oluşturmaya gayret ediyoruz. 2024 yılı içinde Tasarım Merkezine geçmiş olmak hedeflerimiz arasında olacaktır. Ekinler Camiası olarak temel bakış açımız geleceği ve yeniliği takip etmek olacaktır. Katma değerli alanları hedef olarak önümüze koymaktayız. Daha çok çalışarak , Ekinler Endüstri Ailesine ve Ülkemize katma değer yaratmak ve üretmek temel hedeflerimiz arasında olacaktır. 

 

Ekinler Camiasını, çalışanların çocuklarına nesilden nesile bıraktığı uluslararası bir okul haline getirmek hepimizin  isteğidir.

 

Sözlerime son vermeden önce, sizlere kurucumuzun temel değerleri çerçevesinde belirlenen Misyon ifademizi bir kez daha  paylaşmak isterim. Misyonumuz; Değer vermek ve saygılı olmak suretiyle geleceği tasarlayarak yaşamı kolaylaştırmak.

 

Bu 40 yıl içerisinde Ekinler Endüstri Ailesini buralara kadar taşımış emek vermiş birçok çalışma arkadaşımıza ve aramıza katılmış hissedarlarımıza , halen çalışmakta olan çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. 

 

İyi ki Varsın Ekinler Ailesi, 40 . Yılın Kutlu Olsun. Nice 40 Yıllara

 

Alican EKİN 

G. MÜDÜR (Şirket Ortağı)

paylaş